Μιχάλης Οικονομίδης για το Φυσικό Αέριο στην Κύπρο! (“Ο Φιλελεύθερος”, 31-12-2010)

Δραματική προειδοποίηση Κύπριων επιστημόνων για το φυσικό αέριο:

«Θα ήταν μέγα σφάλμα, μεταξύ ηλιθιότητας και εγκλήματος, να δεσμευτεί σήμερα η Κύπρος με τέτοιο ψηλό κόστος για το φυσικό αέριο», τονίζει μιλώντας στον Φιλελεύθερο, ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Οικονομίδης, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής γεωπολιτικής παγκοσμίως.
Ο κ. Οικονομίδης, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος 70 κρατών για θέματα ενέργειας, τονίζει ότι η Κύπρος με το δικό της φυσικό αέριο και σε συνεργασία με το Ισραήλ, «έχει τεράστιες προοπτικές για εξαγωγές στην Ευρώπη».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όχι σταθμό αποϋγροποίησης, αλλά για σταθμούς υγροποίησης φυσικού αερίου πρέπει να σχεδιάζει η Κύπρος». Προσθέτει ότι «οι συνθήκες άλλαξαν ριζικά προς όφελος της Κύπρου με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και η Κύπρος πρέπει να τις εκμεταλλευτεί και όχι να εγκλωβιστεί με μια συμφωνία που θα έχει τεράστιο κόστος για την οικονομία της» (Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Οικονομίδη θα δημοσιευτεί σε προσεχή έκδοση του «Φ»).
http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,55175-.aspx

Και η “Σημερινή”
http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/341182

Tags: No tags

Comments are closed.