Ο καρπός της ελιάς,φωτογραφία Εύης Οικονομίδου

Ποιότητα ελαιολάδου στα Δωδεκάνησα 2022 – 2023

   Το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης», με συνεχή παρουσία στην ακριτική Δωδεκάνησο από το 1986, στηρίζει με συνέπεια και αξιοπιστία, τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.
   Από τις εργαστηριακές μετρήσεις ελαιολάδου που πραγματοποιήσαμε για την ελαιοκομική περίοδο 2022-2023,

– 83% πληρούσαν τις προδιαγραφές για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

– 17% πληρούσαν τις προδιαγραφές για το παρθένο ελαιόλαδο,

Ιδιαίτερα ικανοποιητική εικόνα για την ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχής μας.

   Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παράμετροι που πρέπει να φέρει ένα ελαιόλαδο στην ετικέτα του ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά είναι η οξύτητα, τα Κ (φασματοφωτομετρικές δοκιμές) και ο αριθμός υπεροξειδίων.

   Βάση αυτών των μετρήσεων διαχωρίζεται και ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από ένα παρθένο ελαιόλαδο.

   Επιπλέον αυτών, μπορεί να γίνει έλεγχος για τις ολικές φαινόλες στο ελαιόλαδο, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη επιπλέον δοκιμές.

   Η νέα ελαιοκομική περίοδος μόλις ξεκίνησε και είμαστε στη διάθεσή των παραγωγών και των ενδιαφερόμενων για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στον έλεγχο του ελαιολάδου.

Comments are closed.