Αστικοφιλελεύθερη Ιδεολογία!

Όταν αποτυγχάνεις να πείσεις την πλειοψηφία για την ορθότητα των αρχών και αξιών στις οποίες πιστεύεις δεν τις απαρνείσαι, δεν τις συγκαλύπτεις, δεν τις νοθεύεις!… Προσπαθείς να τις κάνεις πιο κατανοητές και δελεαστικές με επιμονή, υπομονή και κυρίως με τη συμπεριφορά-σου!…
Μεσαία τάξη, η ραχοκοκκαλιά της Κοινωνίας, (“η χαμένη τάξη” κατά το Νίκο Δήμου): Στηρίζεται στις δικές-της δυνάμεις για να παράγει και να δημιουργεί, δεν φθονεί όσους έχουν περισσότερα, ούτε όμως στερείται τα πάντα ώστε να βρίσκεται σε απόγνωση!

” Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα”, όπως λέει ο λαός. Και “πάπλωμα” είναι η διαχείριση της εξουσίας, δηλαδή, “όταν τα τρώνε όλοι μαζί” (κατά τον Πάγκαλο), ποιος θα “κρατά και το μαχαίρι και το πεπόνι!” Τώρα, μετά τη χρεοκοπία του συστήματος (και δυστυχώς και της Ελλάδος) ορισμένοι μιλούν για “κυβερνήσεις συνασπισμού”. Ενώ, κάλλιστα θα έπρεπε να επιδιώξουμε να μειώσουμε το Κράτος και το ρόλο-του, ώστε να μην είναι ο μοναδικός άμεσος ή έμμεσος εργοδότης και διαχειριστής εξουσίας, πόρων και δικαιωμάτων.

Tags: No tags

Comments are closed.