ΡΟΔΟΣ / ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ, 30 / 10 / 2010


ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ 30 / 10 / 2010
Στις Πηγές Καλλιθέας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά η δράση ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00-14.00. Διοργανωτές είναι οι «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ», ο ΔΟΠΕΚ (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλονος Δήμου Καλλιθέας) και το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης».

Ο κόσμος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ανακύκλωσης και αναζητά λύση, γι’ αυτό ανταποκρίνεται μαζικά και με ενθουσιασμό στις πρωτοβουλίες φορέων και ιδιωτών. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται έχουν μεγάλη επιτυχία και η πίεση που ακολουθεί είναι μεγάλη λόγω της επιθυμίας να για επανάληψη. Με τη συμμετοχή σε μια δράση ανακύκλωσης, τόνοι χαρτιού (που θα κατέληγαν στη χωματερή) συλλέγονται και αποστέλλονται στην Αθήνα για ανακύκλωση. Επί πλέον το μικρό χρηματικό ποσόν που προέρχεται από τη δράση, προσφέρεται σε κοινωνικό ή περιβαλλοντικο σκοπό και έχουμε διπλό όφελος.

Αναποκρινόμαστε στο αίτημα των τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, πρακτορεία κλπ) με το τέλος της σεζόν να παραδώσουν για ανακύκλωση το άχρηστο χαρτί από τη δραστηριότητά στις Πηγές Καλλιθέας. Προσκαλούμε επίσης τους συμπολίτες μας και όλα τα παιδιά για τη συλλογή χαρτιού το οποίο θα αποστείλουμε προς ανακύκλωση. Αναλυτικότερα συγκεντρώνουμε: άχρηστα βιβλία, καταλόγους, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4. Παρακαλούμε να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μη πεταχτούν βιβλία που μπορεί να έχουν κάποια άλλη αξία. Η ενέργεια της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ έχει εθελοντικό χαρακτήρα για όσους συμμετέχουν και παρακαλούμε για τη διευκόλυνση της μεταφοράς, τα προς ανακύκλωση υλικά να είναι τακτοποιημένα σε δέματα ή σε χαρτοκιβώτια. Ο χρόνος πραγματοποίησης της εκδήλωσης δεν θα παραταθεί πέρα από τις 14.00, γιατί τα υλικά θα φορτωθούν στο ωράριο εργασίας της μεταφορικής εταιρίας.

Με τα χρήματα που θα εισπραχθούν για το χαρτί που θα αποσταλεί για ανακύκλωση θα αγοράσουμε σχολικό υλικό για το κοινωνικό παντοπωλείο που εξυπηρετεί άπορες οικογένειες του νησιού μας.

Χορηγοί εκδήλωσης: Εμμ. Παπαδημητρίου Α.Ε. – Magnus Magister, Σ. Γ. Τσιμέτας & Σία Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Οικολογικά της Ροδιακής

Για περισσότερες πληροφορίες – οδηγίες μπορείτε να επικοινωνείτε:
Πηγές Καλλιθέας, τηλ 22410 65691, infopiges@kalithea.gr , www.kallitheasprings.gr
ΔΟΠΕΚ, τηλ 22413 60629, tsakmakidou@kalithea.gr
Δημήτρης Οικονομίδης, τηλ 22410 28638) – chemenvi@rho.forthnet.gr
Praxis Plus, τηλ 22410 24095, info@praxisplus.gr

Tags: No tags

One Response