Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών – Ανεξάρτητων Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου (ΠΑ.Σ.Ε.Π.Ε.)


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αρκετοί από σας παραβρεθήκατε στην κοινή συνεδρίαση Δ.Σ. & των μελών του Συνδέσμου-μας την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Από την πρώτη στιγμή διατύπωσα την άποψη ότι η συνάντησή-μας υπήρξε ίσως η πιο αποδοτική από όσες προϋπήρξαν, τουλάχιστον όσον αφορά την συναντίληψη για τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα των Ιδιωτικών Εργαστηρίων.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω ξανά, πόσο σημαντική είναι η ανάγκη να εδραιωθεί ο Σύνδεσμός-μας στη συνείδηση όλων.
Για το θέμα του «αθέμιτου ανταγωνισμού» από τα Κρατικοδίαιτα Εργαστήρια, όλοι αποφεύγουν να πάρουν θέση υπέρ της δικαιοσύνης και της διαφάνειας.
Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία στη χώρα-μας, αφού, κατά την άποψη ορισμένων, η εξουσία ασκείται «ελέω Θεού», και ότι η απόδοση των δικαιωμάτων-μας είναι χάρη που μας παραχωρείται!
Η Χώρα βρίσκεται σε μηδενικό σημείο. Και να θέλουμε, δεν μπορούμε να γίνουμε γρανάζι κάποιου παρασιτικού μηχανισμού. Μήπως είναι ευκαιρία, να προσπαθήσουμε ώστε η «καινούργια αρχή» (αν υπάρξει) να είναι καλύτερη από το Παρελθόν;
Δηλαδή, λιγότερο Κράτος, περισσότερες ευκαιρίες στους δημιουργικούς και παραγωγικούς Έλληνες, (άρα και στα Ιδιωτικά Εργαστήρια Δοκιμών), σεβασμό στα δικαιώματα-μας.

Tags: No tags

Comments are closed.