ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ / ΕΚΛΟΓΕΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012!

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Διαβάζοντας τις προγενέστερες εκλογικές-μας διακηρύξεις, και όχι μόνο, το μόνο που θα μπορούμε να προσθέσουμε, στη σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα, είναι «Σας τα λέγαμε»! Ακούμε τις φωνές αλλά και τους «αξιοπρεπείς ψιθύρους» ανέργων νέων και όχι μόνο. Συναντούμε καθημερινά δεκάδες απλούς εργαζομένους της ιδιωτικής οικονομίας να αγωνιούν για τη δουλειά-τους και το αύριο των ίδιων και των οικογενειών-τους. Την ίδια ώρα, οργισμένες (;) είναι οι φωνές των προνομιούχων του Κράτους να απειλούν “θεούς και δαίμονες” ώστε να μην αλλάξει τίποτε στη Χρεοκοπημένη Ελλάδα!… Οι εξελίξεις δικαιώνουν την ανάγκη της ύπαρξης του «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ & ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ» συνδυασμού-μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλαμβανόμαστε!… Η γενικότερη αποτυχία του κομματικού συνδικαλισμού, η αναξιοπιστία των ιδεολογικών απολιθωμάτων αποτυχημένων ιδεοληψιών, μας υποχρεώνει να προτείνουμε στους συναδέλφους την δυνατότητα να επιλέξουν τη Δημιουργία, την Πρόοδο, την Ανάπτυξη! Είμαστε σίγουροι, πως πάντα απασχολούσε και σας (τη μεγάλη πλειοψηφία των χημικών), το κατά πόσο οι εξήντα (60) εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εκπροσωπούσαν αυθεντικά τις δεκαπέντε χιλιάδες (15,000) περίπου συναδέλφους χημικούς, ή αντίθετα μια μειοψηφία «προνομιούχων». Οι εκλογές αυτές, είναι ευκαιρία και χώρος δράσης και για τον αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.

Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» πιστεύουμε πως στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκπροσωπηθούν αυτοδύναμα όλα τα Περιφερειακά Τμήματα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, και μάλιστα η Ακριτική Ελλάδα. Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» πιστεύουμε πως στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκπροσωπηθούν δυναμικά και αποτελεσματικά όλοι οι επαγγελματικοί χώροι απασχόλησης των χημικών.

Χώρος δράσης αιχμής των χημικών, κατεξοχήν εργαστηριακών επιστημόνων, αποτελούν τα Ιδιωτικά – Ανεξάρτητα Εργαστήρια Δοκιμών. Αυθεντικός και γνήσιος παραγωγικός τομέας, αφού με τις επενδύσεις, τη γνώση και την εργασία-μας προσφέρουμε ουσιαστικό έργο στον τόπο, μεταξύ άλλων για: • Την Υγιεινή & την Ασφάλεια των Τροφίμων (εφαρμογή haccp). • Το νερό (πόσιμο, χρήσης, κολύμβησης). • Την Οικολογία & την Προστασία του Περιβάλλοντος. • Την Προστασία πολιτών και εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες ή διαδικασίες (Τεχνικοί ασφαλείας). Τα Ιδιωτικά – Ανεξάρτητα Εργαστήρια Δοκιμών παρέχουν καίριες υπηρεσίες, τόσο για τη συμμόρφωση προς τις κείμενες διατάξεις (διαδικασία ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΩΝ, haccp), όσο και για τη βελτίωση των υπηρεσιών και προϊόντων. Και μάλιστα σε καθεστώς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, με τους κανόνες της δημιουργικής Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, χωρίς πρακτικές που προωθούν τη διαπλοκή μεταξύ ελεγχομένων και ελεγκτικών μηχανισμών.

Υποστηρίξαμε & υποστηρίζουμε την ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας και ενίσχυσης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οι πρακτικές υποβάθμισης και απαξίωσης-του οδήγησαν σε οπισθοδρόμηση και επάνοδο στο καθεστώς αναποτελεσματικών «μη ελέγχων». Οι ευθύνες ΚΑΙ μερίδας του κλάδου είναι αυταπόδεικτες! Θα τους ψηφίσετε ξανά;;;

Θα αντιπαρατεθούμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν τα Ιδιωτικά Εργαστήρια συναδέλφων, βαριά φορολογούμενων και εργαζόμενων κάτω από συνθήκες ασφυκτικά περιρρέοντος Κρατισμού.

Η Ανώτατη Παιδεία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα προχωρήσει προς μεταρρυθμίσεις και σύγχρονες δομές που επικρατούν σε Ελεύθερες & Ανοικτές Κοινωνίες ή θα παραμείνει στο τέλμα που την καθηλώνει η νοοτροπία και η ιδεολογία της «ήσσονος προσπάθειας»; Η Δημόσια Εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει (και είναι) πεδίο μαζικής δράσης ικανών & δημιουργικών συναδέλφων. Μεγάλος όμως αριθμός χημικών ασκεί με αξιοπρέπεια το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι επιτέλους καιρός, να παύσει η προσβλητική αναφορά στους συναδέλφους αυτούς, που αγωνιούν για το μεροκάματο, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «παραπαιδεία» (sic), όταν όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά-τους, την υψηλή κατάρτιση-τους και τη φιλοτιμία με την οποία κοπιάζουν για το επάγγελμά-τους.

Η Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκφράσει ακόμη και τις αγωνίες και επιδιώξεις των Συναδέλφων εκείνων που αγωνίζονται στον ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας: Στην παραγωγή (Βιομηχανία / Βιοτεχνία) στην Παροχή Υπηρεσιών Ποιότητας, στις Πωλήσεις, στις Μελέτες & στις Κατασκευές, σε Εταιρείες Συμβούλων.

Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» δεν ζητούμε διορισμούς, δεν τους χρειαζόμαστε. Απαιτούμε όμως, μαζί με την πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για αξιοπρεπή και δημιουργική εργασία.

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση δείχνεί για άλλη μια φορά την ΑΝΑΓΑΚΙΟΤΗΤΑ για δημιουργία (πραγματικών) θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας! (Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τη συμμετοχή της Ενωσης Ελλήνων Χημικών στα Προγράμματα STAGE στις αρχές της δεκαετίας του 2000; (Ποιοι ευθύνονται για αυτά;;;)

Η Ελληνική Κοινωνία, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πιο γρήγορα βήματα για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ζητά από όλους! Μηδενική είναι η ανοχή στην αδιαφάνεια και στη διαπλοκή. Κανένας συμβιβασμός με τη συντήρηση, την αντίδραση, τα ιδεολογικά απολιθώματα του αποτυχημένου παρελθόντος. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια καινούρια αρχή, μέσα στην Ευρώπη!

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Τώρα είναι η ώρα! Θα ήταν τιμή-μας να επιλέξετε εμάς, ώστε να αντιπροσωπεύσουμε τις ιδέες, τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τις επιδιώξεις-σας από το βήμα της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Δεν θα σας απογοητεύσουμε ούτε τώρα!

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΔΑΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, Εμπορική – Τεχνική Εταιρία, Αθήνα.

ΔΙΚΗΣΣΙΔΗ ΜΟΣΧΟΥΛΑ, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ρόδος.

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Δημόσια Εκπαίδευση, Αθήνα.

ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Πανεπιστημιακός, Θεσσαλονίκη.

ΚΟΥΠΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, Δημόσια Εκπαίδευση, Ρόδος.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΑΣΟΣ, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Κως.

ΜΑΝΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Αθήνα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Ρόδος.

ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ρόδος.

ΠΗΔΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Νομαρχιακό Εδαφολογικό Εργαστήριο, Ρόδος.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Βιομηχανία / Βιοτεχνία, Ρόδος.

Μείνετε «συντονισμένοι» : http://dimokratikieleftheria.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ-ΜΑΣ: ΤΗΛ 2241028638 / ΤΟΤ (φαξ) 2241035623 / chemenvi@rho.forthnet.gr

Tags: No tags

Comments are closed.