“Γαλάζιες Σημαίες” για τις ακτές – Δωδεκάνησα!


Κατά το δημοσίευμα, “Η μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας!…
Στα Δωδεκάνησα, ήδη από το 1986, η ιδιωτική πρωτοβουλία (Ξενοδοχεία της Ρόδου & Κω) συμμετέχουν στο θεσμό. Φέτος απονεμήθηκαν 22 “Γαλάζιες Σημαίες” σε ιδιωτικά διαχειριζόμενες ακτές (17 στη Ρόδο & 5 στην Κω).
Ακόμη, ο πρώην Δήμος Καλλιθέας, ένας από τους πιο πολυβραβευμένους μέχρι το 2010 Δήμους στην Ελλάδα, υπήρξε συνεργάτης του Αναλυτικού Εργαστηρίου Ρόδου “Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης” ανελλιπώς από το 1987!
Τα Δωδεκάνησα, η “ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας” μπορούν να διακρίνονται χάρη στην πετυχημένη δραστηριότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας…
Ο θεσμός των “Γαλάζιων Σημαιών”, με τα πολλαπλά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για τη βράβευση μιας ακτής, δεν πρέπει να συγχέεται με την υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης.
Σίγουρα, και άλλοι ιδιωτικοί φορείς (όπως και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης) θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο θεσμό που όλο και περισσότεροι επισκέπτες ζητούν να συναντούν στον προορισμό-τους!

Tags: No tags

Comments are closed.