“ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” – Διακήρυξη για της Εκλογές!

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 13ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ήλθε η ώρα να επιλέξετε! Ξανά!
Πριν τρία χρόνια, με ελάχιστη προετοιμασία, εκλέξαμε αντιπρόσωπο στη Συνέλευση της Ενωσης Ελλήνων Χημικων! [Για δύο ψήφους, που υπήρχαν αλλά δεν καταμετρήθηκαν λόγω δυσλειτουργιών της Ενωσης (κλειστά γραφεία), δεν εκλέχθηκε δεύτερος συνάδελφος της «Δημιουργικής Πρωτοπορίας»].
Η σύντομη παρουσία-μας και στη Διοικούσα Επιτροπή της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, μας στερεώνει την αντίληψη για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ & ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ» συνδυασμού-μας.
Είμαστε σίγουροι, πως πάντα απασχολούσε και σας (τη μεγάλη πλειοψηφία των χημικών), το κατά πόσο οι εξήντα (60) εκλεγμένοι αντιπρόσωποι εκπροσωπούσαν αυθεντικά τις δεκαπέντε χιλιάδες (15,000) περίπου συναδέλφους χημικούς, ή αντίθετα μια μειοψηφία «προνομιούχων».
Οι εκλογές αυτές, είναι ευκαιρία και χώρος δράσης και για τον αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.
Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» πιστεύουμε πως στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκπροσωπηθούν αυτοδύναμα όλα τα Περιφερειακά Τμήματα της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, και μάλιστα η Ακριτική Ελλάδα.
Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» πιστεύουμε πως στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκπροσωπηθούν δυναμικά και αποτελεσματικά όλοι οι επαγγελματικοί χώροι απασχόλησης των χημικών.
Χώρος δράσης αιχμής των χημικών, κατεξοχήν εργαστηριακών επιστημόνων, αποτελούν τα Ιδιωτικά – Ανεξάρτητα Εργαστήρια Δοκιμών. Αυθεντικός και γνήσιος παραγωγικός τομέας, αφού με τις επενδύσεις, τη γνώση και την εργασία-μας προσφέρουμε ουσιαστικό έργο στον τόπο, μεταξύ άλλων για:
• Την Υγιεινή & την Ασφάλεια των Τροφίμων (εφαρμογή haccp).
• Το νερό (πόσιμο, χρήσης, κολύμβησης).
• Την Οικολογία & την Προστασία του Περιβάλλοντος.
• Την Προστασία πολιτών και εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες ή διαδικασίες (Τεχνικοί ασφαλείας).
Τα Ιδιωτικά – Ανεξάρτητα Εργαστήρια Δοκιμών παρέχουν καίριες υπηρεσίες, τόσο για τη συμμόρφωση προς τις κείμενες διατάξεις (διαδικασία ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΩΝ, haccp), όσο και για τη βελτίωση των υπηρεσιών και προϊόντων. Και μάλιστα σε καθεστώς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, με τους κανόνες της δημιουργικής Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, χωρίς πρακτικές που προωθούν τη διαπλοκή μεταξύ ελεγχομένων και ελεγκτικών μηχανισμών.
Υποστηρίξαμε & υποστηρίζουμε την ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας και ενίσχυσης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Οι πρακτικές υποβάθμισης και απαξίωσης-του οδήγησαν σε οπισθοδρόμηση και επάνοδο στο καθεστώς αναποτελεσματικών «μη ελέγχων». Οι ευθύνες ΚΑΙ μερίδας του κλάδου είναι αυταπόδεικτες! Θα τους ψηφίσετε ξανά;;;
Θα αντιπαρατεθούμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν τα Ιδιωτικά Εργαστήρια συναδέλφων, βαριά φορολογούμενων και εργαζόμενων κάτω από συνθήκες ασφυκτικά περιρρέοντος Κρατισμού.
Η Ανώτατη Παιδεία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα προχωρήσει προς μεταρρυθμίσεις και σύγχρονες δομές που επικρατούν σε Ελεύθερες & Ανοικτές Κοινωνίες ή θα παραμείνει στο τέλμα που την καθηλώνει η νοοτροπία και η ιδεολογία της «ήσσονος προσπάθειας»;
Η Δημόσια Εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει (και είναι) πεδίο μαζικής δράσης ικανών & δημιουργικών συναδέλφων. Μεγάλος όμως αριθμός χημικών ασκεί με αξιοπρέπεια το επάγγελμα του εκπαιδευτικού στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι επιτέλους καιρός, να παύσει η προσβλητική αναφορά στους συναδέλφους αυτούς, που αγωνιούν για το μεροκάματο, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «παραπαιδεία» (sic), όταν όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά-τους, την υψηλή κατάρτιση-τους και τη φιλοτιμία με την οποία κοπιάζουν για το επάγγελμά-τους.
Η Συνέλευση των Αντιπροσώπων πρέπει να εκφράσει ακόμη και τις αγωνίες και επιδιώξεις των Συναδέλφων εκείνων που αγωνίζονται στον ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας: Στην παραγωγή (Βιομηχανία / Βιοτεχνία) στην Παροχή Υπηρεσιών Ποιότητας, στις Πωλήσεις, στις Μελέτες & στις Κατασκευές, σε Εταιρείες Συμβούλων.
Στη «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» δεν ζητούμε διορισμούς, δεν τους χρειαζόμαστε. Απαιτούμε όμως, μαζί με την πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινωνίας, να δημιουργηθούν οι συνθήκες για αξιοπρεπή και δημιουργική εργασία.
Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση δείχνεί για άλλη μια φορά την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ για δημιουργία (πραγματικών) θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας! (Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τη συμμετοχή της Ενωσης Ελλήνων Χημικών στα Προγράμματα STAGE στις αρχές της δεκαετίας του 2000; (Ποιοι ευθύνονται για αυτά;;;)
Η Ελληνική Κοινωνία, δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πιο γρήγορα βήματα για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ζητά από την Ηγεσία! Μηδενική είναι η ανοχή στην αδιαφάνεια και στη διαπλοκή. Κανένας συμβιβασμός με τη συντήρηση και την αντίδραση. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω!
Η «Δημιουργική Πρωτοπορία» πιστεύει στον αδέσμευτο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για να επικρατήσουν οι αρχές & αξίες της «Ελεύθερης και Ανοικτής Κοινωνίας». Μια τέτοια κοινωνία, προάγει μεταξύ άλλων την υπεύθυνη συμπεριφορά και δράση των ενεργών πολιτών (και των επιστημόνων) και σε θέματα Οικολογίας & Περιβάλλοντος.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις όπως η Ανακύκλωση, η Προστασία του Περιβάλλοντος, η Εξοικονόμηση Ενέργειας. Πιστεύουμε στην συμμετοχή των ενεργών Πολιτών, αλλά να μη στερούνται οι Πολίτες από τη χαρά και την επιθυμία να δρουν, να παράγουν και να δημιουργούν. Η χειραγώγιση των Πολιτών, ενώ είναι αναποτελεσματική, εντείνει, κατά την άποψή-μας, φαινόμενα αδιαφάνειας, διαπλοκής και ίσως και διαφθοράς.
Με τις θέσεις αυτές, θα εξακολουθήσουμε να δραστηριοποιούμαστε, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει δυνατότητα συνεργασίας με όσους συμφωνούν με τις ίδιες αρχές & αξίες της Αστικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα!
Θα ήταν τιμή-μας να επιλέξετε εμάς, ώστε να αντιπροσωπεύσουμε τις ιδέες, τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τις επιδιώξεις-σας από το βήμα της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Δεν θα σας απογοητεύσουμε ούτε τώρα!

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΔΑΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, Εμπορική – Τεχνική Εταιρία, Αθήνα.
ΔΙΚΗΣΣΙΔΗ ΜΟΣΧΟΥΛΑ, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Ρόδος.
ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Δημόσια Εκπαίδευση, Αθήνα.
ΚΑΚΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Αθήνα.
ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.
ΚΟΥΠΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, Δημόσια Εκπαίδευση, Ρόδος.
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΑΣΟΣ, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Κως.
ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Ρέθυμνο.
ΜΑΝΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Αθήνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ιδιωτικό Εργαστήριο, Ρόδος.
ΠΗΔΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Νομαρχιακό Εδαφολογικό Εργαστήριο, Ρόδος.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Βιομηχανία / Βιοτεχνία, Ρόδος.

Μείνετε «συντονισμένοι» : http://dimokratikieleftheria.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ-ΜΑΣ: ΤΗΛ 2241028638 / ΤΟΤ (φαξ) 2241035623 / chemenvi@rho.forthnet.gr

Tags: No tags

Comments are closed.