“Τροφικές δηλητηριάσεις & ατομική υγιεινή”:
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας DEB GROUP στη διεθνή έκθεση Foodex φέτος, ένας στους δέκα ανθρώπους μπορεί να νοσήσουν από τροφική δηλητηρίαση κάθε χρόνο, ενώ εκτιμάται πως 420,000 άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της νόσησης…
Η εταιρία η οποία ειδικεύεται σε παραγωγή προϊόντων ατομικής υγιεινής, ισχυρίζεται πως το 39% του προσωπικού στον κλάδο δεν πλένει τα χέρια-του μετά τη χρήση τουαλέτας, ενώ το 53% δεν τα πλένει πριν την εναρξη της εργασίας-του. (Στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο).
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας τόνισε την ανάγκη για ύπαρξη ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης και εφαρμογής κανόνων ατομικής υγιεινής που θα ξεκινάνε από την ιεραρχία της επιχείρησης και θα καταλήγει μέχρι τους απλούς εργαζόμενους.
Το πλύσιμο των χεριών αποτελεί κορυφαία παράμετρο για τη μείωση μεταφοράς μικροβίων στις επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης τροφίμων.