Καμπυλοβακτηρίδιο σε πουλερικά!

Καμπυλοβακτηρίδιο: Η Υπηρεσία Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) αποφάσισε να αναστείλει την έρευνά-της σε καταστήματα λιανικής πώλησης για την παρουσία καμπυλοβακτηριδίου σε κοτόπουλα, επανεξετάζοντας τις διαδικασίες-της ώστε να υπάρχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα και δυνατότητα καλύτερων παρεμβάσεων και διορθωτικών ενεργειών.
Το παθογόνο μικρόβιο ανιχνεύθηκε σε ποσοστό 59%, μειωμένο σε σχέση με το 74% του προηγούμενου χρόνου. Το ποσοστό των δειγμάτων με περισσότερες από 1000 αποικίες ανά γραμμάριο μειώθηκε στο 11% από 19% το προηγούμενο έτος. 
“Σκοπός των ερευνών-μας είναι να δούμε λιγότερους ανθρώπους να αρρωσταίνουν” δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.
Από την άλλη, εκπρόσωπος των καταναλωτών (?Which) δήλωσε πως επιθυμία-τους είναι, παρά την πρόοδο που υπάρχει, να εξακολουθήσει να ασκείται πίεση στα σούπερ μάρκετ ώστε να μειωθούν τα επίπεδα καμπυλοβακτηριδίου στα κοτόπουλα…
(Από τις ειδήσεις)

Tags: No tags

Comments are closed.