“ΑΝΑΝΙΣΤΕΣ” και άλλοι “κατακεραυνώνουν” τους …”εθνικόφρονες”!

Όταν οι “συνωμότες” πιαστούν στα πράσα, μιλούν για συνομωσιολογία! Ακόμη, επιχειρούν να απαξιώσουν τους αντιφρονούντες με χαρακτηρισμούς όπως “εθνικόφρονες”, “ελληνόφωνοι” (sic) κλπ. Οι ίδιοι βαφτίζονται ως “ρεαλιστές”, “διορατικοί πολιτικοί”, “γνώστες της γεωστρατηγικής” κλπ!
Αύριο 24 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιείται στη Βουλή των Ελλήνων συζήτηση προ ημερήσίας διάταξης για τα Εθνικά Θέματα, μετά από πρόταση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά! Από τη σημερινή (23/01) “Καθημερινή της Κυριακής” σταχυολογώ με ανησυχία, αλλά χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό, αποσπάσματα από πολλαπλά (!) δημοσιεύματα:
1. “…με τον όρο «νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου» προφανώς αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ΑΟΖ για μία νήσο εκτάσεως 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων.” (1*) “Ωστόσο, μια απλή ματιά στον χάρτη της περιοχής αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα…”
2. “…Οι κύκλοι αυτοί … Πέτυχαν να εκτροχιάσουν τη συμβιβαστική λύση του Μακεδονικού, το 1993…” (2*)
(Του Ιωαννη Ν. Γρηγοριαδη – Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπίλκεντ – επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ).

3. “…επιστρατεύτηκε ένα είδος αντανακλαστικού εθνικισμού, με αφορμή το θέμα της ονομασίας του μικρού, βόρειου, γειτονικού μας κράτους…” . (2*)
4. “…Το τρίτο κύμα της νεοεθνικιστικής επιδημίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στις μέρες μας. Εν μέσω της γιγαντιαίας χρηματοπιστωτικής κρίσης, με την οικονομία μας υπό αυστηρή διεθνή επιτήρηση, με τις παγκόσμιες αγορές να προφητεύουν την πτώχευση και με την επιβολή επώδυνων μέτρων λιτότητας, μια ενισχυμένη ομάδα δεξιών και αριστερών υπερπατριωτών έχει και πάλι σηκώσει κεφάλι…
4. “…Οι νεοεθνικιστές μας, επωφελούμενοι από τη βαθιά (και δικαιολογημένη) απογοήτευση του ελληνικού λαού απέναντι στο σύνολο των πολιτικών μας δυνάμεων, καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για μία υπερκομματικού, αν όχι μεταφυσικού, τύπου «εθνοσωτήρια λύση»…” (3*)
5. “…Το τελευταίο πράγμα, όμως, που χρειαζόμαστε είναι να ανοίξουμε νέα μέτωπα με την Τουρκία,…” (4*)
(Θεόδωρος Κουλουμπής, ομότιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών).

—–
(1*)[Από πόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω, ανησυχούμε;].
(2*)[Το “μικρό” αυτό κρατίδιο, εξακολουθεί με αυθάδεια και ιταμότητα να σφετερίζεται ψευδεπίγραφα την ιστορία της Μακεδονίας και το Μέγα Αλέξανδρο].
(3*)[Ενώ πρέπει να εμπιστευθούμε τους πολιτικούς αυτούς για τα εθνικά-μας θέματα]
(4*)[Οπότε, για να μην … “προκαλούμε” τους νεο-Οθωμανούς, πρέπει να παραδωθούμε στις ορέξεις-τους]

Τέλος, είμαστε έτοιμοι για δίκαιες, βιώσιμες & αξιοπρεπείς λύσεις στα εθνικά-μας θέματα, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ να αυτοευνουχισθούμε και να υπογράψουμε τον εθελούσιο εξανδραποδισμο-μας!

Tags: No tags

One Response