Κρούσματα από Listeria monocytogenes στη Δανία!

Στη Δανία, 4 άτομα νόσησαν από Listeria monocytogenes, εκ των οποίων το ένα κατέληξε, μετά από, κατά πάσα πιθανότητα,  κατανάλωση καπνιστού Σολωμού, προελεύσεως Πολωνίας. Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ανιχνεύθηκε σε δύο δείγματα Listeria monocytogenes. (Καταμετρήθηκαν 240 cfu / g.)
Και τα τέσσερα άτομα που νόσησαν ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (ηλικωμένα άτομα, με άλλες σοβαρές προϋπάρχουσες ασθένειες).
Παρά το ότι μόνο σε δύο δείγματα ανιχνεύθηκε ο μικροοργανισμός, η εταιρεία Dansk Supermarked Group που διακινεί το προϊόν, με πάνω από 1400 καταστήματα στη Δανία, Γερμανία, Πολωνία και Σουηδία, ξεκίνησε μαζική απόσυρη των προϊόντων για προληπτικούς λόγους.
Εκπρόσωπος της Εταιρείας δήλωσε: “Συνεργαζόμαστε με τον παραγωγό της Πολωνίας για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα δεν είχαμε προβλήματα. Δεν έχουμε αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί-τους. Γιατί γνωρίζουμε από ανάλογες περιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, πως άν εμφανισθεί η Listeria σε κάποιο προϊόν, δύσκολα απαλλάσσεσαι από την παρουσία-της!”

Tags: No tags

Comments are closed.