Λεγεονέλλα σε ξενοδοχείο στην Ισπανία!

Τρεις Βρετανοί τουρίστες πέθαναν και άλλοι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά από προσβολή από την “ασθένεια στων λεγεωναρίων” κατά τη διάρκεια των διακοπών-τους στην Ισπανία (Ξενοδοχείο στην Costa Blanca), σύμφωνα με το πρακτορείο Saga Holidays.
Πρόκειται για άτομα άνω των 70 ετών! Το πρακτορείο σταμάτησε να στέλλει πελάτες στο εν λόγω ξενοδοχείο, μέχρι να αποδειχθεί ξανά ασφαλές!…
Τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από 2 έως 10 ημέρες μετά την έκθεση στο μικρόβιο, και ιδιαίτερα προβάλλονται άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ηλικιωμένοι και καπνιστές.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ένα τρίτο από τα ετησίως 500 περίπου κρούσματα λεγεονέλλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλονται σε προσβολή στο εξωτερικό, και περίπου το 10% αποβαίνουν θανατηφόρα.
…..
Είναι σημαντικό για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων (κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες) η τήρηση συστημάτων ποιότητας καταπολέμησης της λεγεονέλλας, η καταγραφή – τεκμηρίωση των διαδικασιών και η λήψη διορθωτικών μέτρων, όπου αυτό χρειάζεται.
Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε για τους Πελάτες-μας στη Ρόδο ιδιαιτέρως (και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα δευτερευόντως) η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλο επίπεδο, κυρίως χάρη στις προσπάθειες των Ξενοδοχείων και του προσωπικού των μονάδων!

Tags: No tags

Comments are closed.