“ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ” ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!…

Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο στην έγκριτη “ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ” της; 30ης Ιανουαρίου 2012 (σελ 18 – 19), με τίτλο “Ανοιγοκλείνει κατά το δοκούν των αρμοδίων η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας”

Σημαντικά από το άρθρο του κ. Γ. Κανουπάκη, που ξεκαθαρίζουν σημαντικές πτυχές της υπόθεσης:
“…Προβληματική, μέχρι νεωτέρας, γίνεται και πάλι η λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το ξαφνικό κλείσιμό» της με απόφαση των αρμόδιων φορέων και η διαμόρφωση εκ νέου μονοπωλιακών συνθηκών υπέρ της ΔΕΗ…”

“…Το ζήτημα Εnerga-Hellas Power, ασφαλώς, δεν τελειώνει με την άρση των αδειών λειτουργίας τους. … Την ίδια ώρα ο διαχρονικός «κυρίαρχος του παιχνιδιού», η κεντρική εξουσία, εξακολουθεί να σιωπά, ενώ είναι σαφείς οι υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. να διευκολύνει το πραγματικό άνοιγμα της εν λόγω αγοράς. Γεγονός που αν δεν συντελεσθεί, θα έχει συνέπειες για τη χώρα μας, συν τω χρόνω. Απρόβλεπτες θα είναι και οι συνέπειες μιας μακρόχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του κράτους και του διεθνούς ομίλου που ενσωμάτωσε πρόσφατα τους ιδιώτες παρόχους. Η ιστορία διδάσκει ότι δύσκολα δικαιώνεται κάποιος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, όμως αν αυτή τη φορά συμβεί κάτι τέτοιο, ποιος θα πληρώσει το τίμημα με τους τόκους υπερημερίας; Οι φορολογούμενοι..”

Ο Κρατισμός (και οι Συντεχνίες στην Ελλάδα) μοιάζουν ανίκητες!… Αν θέλουμε όμως να εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να μάθουμε να τηρούμε τους Κανόνες που τη διέπουν!…
Ιδιωτικοποιήσεις “μαϊμού” ή δήθεν, παρατείνουν τις αγκυλώσεις της Οικονομίας, διαιωνίζουν τα προβλήματα, και καταδικάζουν τους Πολίτες αυτής της Χώρας, σε ρόλο επαίτη και “άξιο χλεύης” των εχθρών-μας!

Tags: No tags

3 Responses