Tο σχέδιο Ανάν – Συμμετοχή σε συζήτηση σε ιστολόγιο!

Ειδικά και μόνον, για το σχέδιο Ανάν: Υπήρξε ένα επαίσχυντο κείμενο εξανδραποδισμού και τουρκοποίησης της Κύπρου, και για το λόγο αυτό καταψηφίστηκε από το 76% του Κυπριακού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Επιχειρήθηκε η «ανταλλαγή οικοπέδων» (από τα παρανόμως κατεχόμενα), με αντάλλαγμα την αθώωση και δικαιώση της Τουρκικής επεκτατικότητας… Το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού ετόλμησε να πει ΟΧΙ, παρά τις απειλές, τις «προειδοποιήσεις» καλοθελητών. Είπε ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στην Ελληνική-του Συνείδηση . (Τι πιο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ;)

Το σχέδιο Ανάν καταψηφίστηκε από το 76% των Ελήνων Κυπρίων (συντριπτικό δημοκρατικό ποοσοτό) γιατί:
Δεν προέβλεπε επιστροφή των προσφύγων, παρά μόνο μέρους-τους
Προέβλεπε χωριστές, εθνοτικά διαχωρισμένες πλειοψηφίες στα συνιστώντα μέρη (και «διανυκτερευσεις» των μελών της άλλης συνιστώσας, μέχρι κάποιου ποσοστού και για μερικές μέρες την εβδομάδα…)
Αποζημιώσεις θα εδίδοντο σε όσους δεν επέστρεφαν στις περιουσίες-τους με «χαρτιά – ομόλογα» που θα χρηματοδοτούσαν ουσισστικά οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι (δηλαδή τα θύματα!)
Δεν προέβλεπε την αποχώρηση των εποίκων (δικαίωση του Αττιλα)
κλπ κλπ κλπ
Με λίγα λόγια, ΑΡΝΙΟΤΑΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ διακίνησης προσώπων, περιουσιών και εγκατάστασης, αρχές πρωταρχικής σημμασίας Δημοκρατικών Πολιτειών, το λεγόμενο Ευρωπαϊκό κεκτημένο…
Στη διακυβέρνηση, απέτρεπε στην πλειοψηφία να αποφασίζει, αλλά, σε περίπτωση «διαφωνιών» θα επιλαμβανόταν τρίτο μέρος!… (Νεο-αποικιοκρατία…)
Η κατεχόμενη Κύπρος, ηδη υφίσταται «Εθνοκάθαρση» – ξερίζωμα της Ελληνικής-της ταυτότητας με μετονομασίες, πωλήσεις κλεμμένων περιουσιών σε κλεπταποδόχους, εκατοντάδες τζαμιά και αγάλματα του Ατατούρκ να ‘βλαστάνουν» παντού στη γη-μας (εκεί που δεν είχε πατήσει ποτέ πόδι καταχτητή, στον απόστολο Ανδρέα, τη Σαλαμίνα του Ευαγόρα, το μοναστήρι του αποστολου Βαρναβα, την Κερύνεια).
Οσον αφορά τους «νοσταλγούς» του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, είναι ίσως μεταξύ εκείνων που με αντάλλαγμα «επιστροφή οικοπέδων» θα δεχόντουσαν μια λύση ανελεύθερη, αντιδημοκρατική, εθνικά απαράδεκτη.
Οι Αγγλοι αποικιοκράτες (& νεο-αποικιοκράτες) είναι εκείνοι που με το πρόσχημα για συμπόνοια των «poor Turks», εφαρμοζοντας το πολύ γνωστό σ’ αυτούς «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούν να εκδικηθούν τους λαούς που τους ξεγύμνωσαν)

Αυτό που κάποιοι λένε «εγωπάθεια των Ελλήνων της Κύπρου», εμείς το λέμε «Εθνική Αξιοπρέπεια» και εμμονή στον αγώνα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Εγωπάθεια, όμως είναι, κατά τη γνώμη-μου, και το να επιτίθεται κάποιος σε όσους αρνούνται τον εθελούσιο εξανδραποδισμό-τους, για να δικαιολογήσει τη νεοαποικιοκρατία, τη βάρβαρη εισβολή και κατοχή εδάφους χώρας μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, να ανέχεται την εθνοκάθαρση και αλλοίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς από εκείνους που συμπεριφέρονται σαν σύγχρονοι «κονκισταδόρες», ώστε να φανεί αρεστός, σε ποιούς;;;
Ειλικρινά λυπάμαι, αλλά στα εθνικά θέματα, όταν το δίκαιο της ρημαγμένης-μας πατρίδας είναι όχι μόνο αυταπόδεικτο αλλά και αναγνωρισμένο από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για παράδειγμα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ.
Με προβληματίζει μόνο πώς μπορούν κάποιοι άλλοι συνέλληνες!
Οσο για τις έκνομες ενέργειες στα κατεχόμενα, (ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, διακίνηση προσώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση), δεν είναι οι αντίθετοι στο σχέδιο Ανάν που τις απολάμβαναν και τις απολαμβάνουν… (Πολλοί από μας δεν δέχονται ούτε να περάσουν τη διαχωριστική γραμμή, όσο διαρκεί η κατοχή). Αυτή η απουσία ηθικών αξιών, ταυτίζεται με την ανήθικη στέρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο από το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και στις περιουσίες-τους, να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία – δημοκρατία στους τόπους που γεννήθηκαν, τόπους Ελληνικούς από την εποχή του Ομήρου και παλαιότερα…

«Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ούκ έχω!…»
Ολοι κρινόμαστε για τα λόγια-μας, τις πράξεις και τις παραλήψεις-μας.

«Καρτερούμεν μέραν νύκταν, να φυσήσει έναν αγέριν, στούν’ τον τόπον πον’ καμένος τζιαι εν θωρεί ποττέ δροσιάν…»

Αγαπητέ Κύριε Αλ.,
Κατ αρχήν, όπως λένε ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές του «αλήστου μνήμης» σχεδίου Ανάν (χάρη στο ΟΧΙ του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού), αυτό δεν είναι στο τραπέζι!
Τώρα, οι επιλογές που έχουμε είναι:
1. Μια ενωμένη Κύπρος, δημοκρατικά διακυβερνώμενη, όπου οι Πολίτες-της θα απολαμβάνουν το λεγόμενο Ευρωπαικό κεκτημένο (Ελευθερία διακίνησης, εγκατάστασης, περιουσίας κλπ), ή
2. Δικαίωση της εισβολής και κατοχής εδάφους χώρας μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης), αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας με αυθαιρεσία και βία, (de facto διχοτόμηση) και μάλιστα με την υπογραφή-μας!
Η Τουρκία (και οι υποστηρικτές-της) πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να αναστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τις μεθόδους του 15ου αιώνα μΧ, και μάλιστα εις βάρος της Κϋπρου, της Ελλάδας ή των άλλων γειτόνων-της. Αν θέλει η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρώπη της Ελευθερίας & της Δημοκρατίας, πρέπει να αλλάξει.
Οταν οι Φιλελεύθεροι Πολίτες παγκοσμίως και ιδεολογικά στηριζόμενοι, υπερασπίζονται (καλώς), τα δικαιώματα και ελευθερίες και της πλέον μικρής – περιθωριακής μειονότητας, τέτοια υποστήριξη δεν δικαιούνται και οι Ελληνες στην Κύπρο;

Tags: No tags

Comments are closed.