Ο καρπός της ελιάς, φωτογραφία Εύης Οικονομίδου. Ποιότητα ελαιόλαδου

Ποιότητα ελαιόλαδου 2023 – 2024

  Το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης», με συνεχή παρουσία στην ακριτική Δωδεκάνησο από το 1986, στηρίζει με συνέπεια και αξιοπιστία, τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.
   Η ελαιοκομική περίοδος 2023 – 2024, είχε πολύ μεγάλες προκλήσεις για τους παραγωγούς με έντονη ξηρασία και περιορισμένη παραγωγή, με αποτέλεσμα την εκτίναξη των τιμών ελαιόλαδου. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθούν τα περιστατικά νοθείας. Σε μεγάλο αριθμό των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε εντοπίστηκαν ελαιόλαδα συνήθως πυρηνέλαια ή σπορέλαια τα οποία ο πωλητής δήλωνε ως παρθένα ή και εξαιρετικά παρθένα.

   Από την πλευρά μας, με συνέπεια, φροντίσαμε ώστε να παρέχουμε τις συνήθεις αξιόπιστες μετρήσεις μας ώστε να ενημερώνονται κατάλληλα οι ενδιαφερόμενοι.
   Στην σταθερή πορεία μας, με δέσμευση στην ποιότητα, προχωρήσαμε στην διαπίστευση μεθόδων ελέγχου του ελαιόλαδου ώστε να προσφέρουμε αυξημένη σιγουριά για τους παραγωγούς και καταναλωτές των Δωδεκανήσων.
   Ευχόμαστε η νέα ελαιοκομική περίοδος να αποφέρει αποδοτικότερη παραγωγή στον τόπο μας. Εμείς είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την αξιόπιστη τεκμηρίωση των προϊόντων τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμές που πραγματοποιούμε στην σχετική σελίδα.

Μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον πληροφορίες για την κατηγοριοποίηση ελαιόλαδων

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ.

Για διευκρινίσεις και επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2241028638 !

Comments are closed.