ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕ, η διατροφική επισήμανση των τροφίμων είναι ήδη υποχρεωτική.

Οι πληροφορίες που πρέπει υποχρεωτικά να παρέχονται στους Καταναλωτές είναι, μεταξύ άλλων, η Θερμιδική Αξία, οι Υδατάνθρακες, εκ των οποίων τα Σάκχαρα, τα λίπη (κορεσμένα και ακόρεστα), όπως και το αλάτι.
Είναι πιστεύω εύκολα αντιληπτό, ότι σε περιπτώσεις Καταναλωτών με προβλήματα Υγείας, (διαβήτης, υπέρταση κλπ), η ακριβής πληροφόρηση είναι καίρια. Συχνά αντιμετωπίζουμε, κυρίως από μικρούς παραγωγούς, να κυκλοφορούν προϊόντα χωρίς τις αναγκαίες ενδείξεις στη συσκευασία.

Η διατροφική επισήμανση μπορεί να γίνεται με πρωτογενή στοιχεία (μετά από Εργαστηριακό Ελεγχο), ή και Βιβλιογραφικά (Χρησιμοποιούνται ενδεικτικά στοιχεία από άλλες μελέτες…)
Είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για υπεύθυνη μελέτη και διατύπωση των αναγκαίων ενδείξεων πληροφόρησης στις συσκευασίες των τροφίμων. Όχι μόνο για τη συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία, αλλά κυρίως για την Προστασία της Υγείας των Καταναλωτών, και μάλιστα με υποκείμενα νοσήματα….

Ηδη, σε χώρους μαζικής εστίασης, τα τρόφιμα που προσφέρονται συνοδεύονται και με ενδειξεις Θερμιδικής Αξίας, παρουσία Αλλεργιογόνων κλπ . Και στον Τομέα αυτό, μπορούμε να είμαστε οι Σύμβουλοί-σας…

Comments are closed.