“Βιολογικοί Καθαρισμοί” – Αρχάγγελος / Αφάντου – Κολύμπια!

“Βιολογικοί Καθαρισμοί” σε Αρχάγγελο & Αφάντου – Κολύμπια
1.   Οπως έχω επιχειρηματολογήσει εδώ και πολλά χρόνια, η κατασκευή Εγκατάστασης Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Αποβλήτων για τις περιοχές Αρχαγγέλου & Αφάντου – Κολυμπίων είναι προτιμητέα τεχνολογικά και ρεαλιστικότερο και αποτελεσματικότερο από τη μεταφορά των λυμάτων με αγωγούς για επεξεργασία στην περιοχή “Βόδι”. (Γειτνίαση με την τουριστική περιοχή Καλλιθέας – Φαληρακίου).
2.   Η επεξεργασία πρέπει να είναι τέτοια ώστε το επεξεργασμένο νερό να είναι κατάλληλο για άρδευση, ώστε να εξοικονομείται καλής ποιότητας πόσιμο νερό.
3.  Προέχει φυσικά η χωροθέτηση σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.
4.   Η υπάρχουσα κατάσταση με τη λειτουργία μεμονωμένων ιδιωτικών  “βιολογικών” δεν είναι σήμερα ικανοποιητική και η εμφάνιση μεγαλύτερου προβλήματος είναι αρκετά πιθανή…
5.   Φυσικά, εάν υπάρχει ιδιωτική επιχείρηση (ξενοδοχείο) που θέλει να εκμεταλλευθεί τα απόβλητά-του μετά από επεξεργασία, για άρδευση, ιδιαιτέρως σε περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού, είναι κάτι που είναι εφικτό. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία υπάρχουν.
6.   Εδώ και δεκαετίες, οι προεκλογικές περίοδοι αναδεικνύουν τα θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος και Ποιότητας νερών σε αντικείμενο αντιδικίας, ενώ πρόκειται για θέματα τα οποία οφείλουν να αντιμετωπίζουν οι ειδικοί με βάση τις επιστημονικές απαιτήσεις και τις διεθνείς πρακτικές.

Tags: No tags

Comments are closed.