Ιανουάριος 2002: Διαπιστευθήκαμε – Νέα Εποχή – Ιδιες Αξίες: Συνέπεια – Συνέχεια – Ποιότητα! !

Στη Νέα Εποχή της Ενωμένης Ευρώπης, το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το οραματίστηκαν! Πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, ανοίξαμε καινούργιους δρόμους, πιστεύοντας σε αξίες, στηριζόμενοι σε αρχές, συμμετέχοντας στο όραμα μιας Ανοικτής Κοινωνίας στην Ευρώπη, με την ισότιμη συμμετοχή και της Ελλάδας-μας. Η επιδίωξη της Ποιότητας με Συνέπεια υπήρξε ο καθοδηγητικός-μας φάρος.

Ανοίγοντας καινούργιους δρόμους, ξέραμε πως δεν θα ήταν χωρίς δυσκολίες και προβλήματα. Στην αέναη μάχη του «Καλού με το Κακό», έχοντας να επιλέξουμε ανάμεσα στους δρόμους της «Αρετής» και της «Κακίας», ο δικός-μας αγώνας στέφθηκε με επιτυχία!

Αφουγκρασθήκαμε τις ανάγκες της Νέας Εποχής στη Μεγάλη Ευρώπη που πλησίαζε. Προτείναμε με επιμονή, και προς κάθε κατεύθυνση, την ίδρυση του «Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων», (καθιερώνοντας μάλιστα τον όρο!), ήδη από το 1983. Η ίδρυσή-του αποτελεί πια γεγονός. Τα διαπιστευμένα Εργαστήρια Δοκιμών, είναι σε θέση να βοηθήσουν στην αποτελεσματική λειτουργία-του.

Αφού πρώτοι ξεκινήσαμε (στο Γενικό Χημείο του Κράτους στη Ρόδο ήδη από το 1983) και στη συνέχεια σαν Ανεξάρτητο Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου το 1986, την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων εργαστηριακών ελέγχων με τον απαραίτητο συνδυασμό χημικών και μικροβιολογικών δοκιμών σε νερά, ποτά, τρόφιμα, έδαφος και απόβλητα, διαπιστευθήκαμε από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ ΕΝ 45001 και ISO/IEC 25 (*)

Από το 1983, εξυπηρετήσαμε τις ανάγκες μικρών και μεγάλων Δήμων και Κοινοτήτων της Δωδεκανήσου. Από τους μεγάλους Δήμους της Ρόδου, μέχρι και την πιο απομακρυσμένη, και εγκαταλειμμένη συχνά, μικρή Κοινότητα. Οι ξενοδοχειακές κυρίως μονάδες της Δωδεκανήσου, αλλά και οι Επιχειρήσεις Τροφίμων και οι άλλες Βιοτεχνίες, βρήκαν στο Ανεξάρτητο Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ιω. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμβουλο Υγιεινής, Ασφάλειας και Ποιότητας.

Όταν το 1987, χρονιά που ξεκίνησε ο θεσμός, η Ελλάδα πήρε τις έξη πρώτες «Γαλάζιες Σημαίες», οι τρεις από αυτές ήσαν στη Ρόδο, χάρη σε μας! Από τότε, συνεχίζοντας με επιμονή, «στολίσαμε» τη Ρόδο με τις «Γαλάζιες Σημαίες», κάνοντας τον Τουρισμό-μας πλουσιότερο. Με περηφάνια μπορούμε να διακηρύσσουμε: Πρώτοι, φέραμε τις «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα και στη Ρόδο.

Στους καινούργιους δρόμους που ανοίγονται, κι άλλοι θα ακολουθήσουν. Καθένας με τον τρόπο που τον εκφράζει ή μπορεί. Εμείς, θα συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια όπως πάντα, χωρίς συναλλαγές, διαπλοκές και πλάγιους δρόμους. Επενδύοντας συνεχώς ίδια κεφάλαια στον τομέα εργασίας-μας, δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο, διαπιστευμένο κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 45001 και ISO/IEC 25, Εργαστήριο Δοκιμών. Πλήρως εξοπλισμένο για όλες τις απαραίτητες χημικές και μικροβιολογικές δοκιμές νερών, ποτών, τροφίμων, εδάφους και αποβλήτων, προσφέρουμε στον Τουρισμό και τις Επιχειρήσεις Τροφίμων, Βιοτεχνίες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Δωδεκάνησα, ένα εργαλείο αποτελεσματικό για την αναγκαία εξασφάλιση Ποιότητας και Υγιεινής. Για την ισότιμη συμμετοχή της σημερινής Ελλάδας στο νέο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μαζί με την ακριτική Ρόδο, μαζί με τα Δωδεκάνησα, θα είμαστε παρόντες και πάντα μπροστά.

(*) Το Εργαστήριό-μας έλαβε διαπίστευση για:

Χημικές και μικροβιολογικές δοκιμές σε νερά (πόσιμα, επιφανειακά, κολύμβησης και απόβλητα), τρόφιμα (γάλα) και έδαφος. Το ακριβές πεδίο διαπίστευσης είναι στη διάθεση των πελατών-μας.

(Σημ. 2015: Το ISO EN 45001 έχει αντικατασταθεί με το ISO 17025)

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ,ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ!

Tags: No tags

Comments are closed.