E. coli O157 σε κατεψυγμένα προϊόντα κιμά!


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ βρέθηκαν: “…Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E. coli O157. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας.”
“… το στέλεχος που εντοπίστηκε … δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο”.

Σημειώνουμε πως, τα προϊόντα αυτά θα θερμανθούν – ψηθούν πριν καταναλωθούν (δεν καταναλίσκονται ωμά).
Αν και παράγουν τοξίνες, αυτές δεν είναι θερμοανθεκτικές και καταστρέφονται κατά τη θερμική επεξεργασία (αποτελεσματικό ψήσιμο).

Η Εταιρία Lidl εξεδωσε ανακοίνωση όπου παραθέτει την άποψή-της για το θέμα.

Tags: No tags

Comments are closed.