Κρατισμός – Φιλελευθερισμός

Συμμετοχή σε συζήτηση:
“Το να χαρακτηρίζουμε “αφελείς”, “γενικόλογες” τις απόψεις των άλλων δείχνει αδυναμία να εκφρασθούν απόψεις που αντικεινται στις ιδεοληψίες και τις εμμονές-μας! Οι άνεργοι και οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, αποτελούσαν μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, μικρομεσαίοι που έβγαζαν το μεροκάματο χωρίς κρατικά δεκανίκια. Οι πλεονάζοντες δημόσιοι υπάλληλοι και οι άχρηστες δημόσιες υπηρεσίες απομυζούν την ικμάδα και κατακρεουργούν τις σάρκες της κοινωνίας. Αυτό το παμφάγο Κράτος, με τις πλασματικές υπερωρίες, τους ειδικούς λογαριασμόυς, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία, τους 15 – 18 μισθούς ετησίως, τα τραγελαφικά επιδόματα, οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, με κίνδυνο και για την Εθνική Ανεξαρτησία – Ακεραιότητα. Αρα, αγνοούμε τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, διασφαλίζουμε τις αργομισθίες και τα προνόμια του σπάταλου Κράτους, η Ελλάδα όμως πώς θα επιβιώσει στην Ευρώπη και στον Κόσμο;”
…..
Κάθε ένας που μένει άνεργος αποτελεί λυπηρό γεγονός. Για τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους και άνεργους του ιδιωτικού τομέα ευθύνεται πρωτίστως το σπάταλο και υπερτροφικό Κράτος. Για τους υπεράριθμους υπαλλήλους και τις άχρηστες υπηρεσίες ευθύνεται πάλι το Κράτος. Είναι υποκριτικό εκείνοι που διακατέχονται πράγματι από τα “χαμηλότερα ανακλαστικά του ανθρώπινου είδους που παραπέμπουν στο “να χαθεί ο γείτονας για να σωθώ εγώ” να αρνούνται να χάσουν τη βολή-τους (που δεν την δικαιούνται) ώστε να εξουθενωθεί ολοσχερώς η παραγωγική διαδικασία. Αυτοί που θέλουν την κυριαρχία του Κρατισμού, καμώνονται υποκριτικά πώς αγνοούν πώς κατέρρεσυαν οι χώρες του ολοκληρωτικού κρατισμού και γέμισαν οι Ευρωπαϊκές χώρες από δυστυχισμένους ανθρώπους – μετανάστες. Αν ερωτώντο και εκεί οι διαχειρστές της κρατικής εξουσίας τότε, για την ανάγκη αλλαγών – διαφάνειας (perestroika – glasnost) σίγουρα θα δαιμονοποιούσαν την ιδιωτική οικονομία. Αυτό, μόνο όσοι για δικούς-τους λόγους εθελοτυφλούν, μπορούν να το αγνοήσουν!
…..
‎”Λυπούμαι” που αδυνατείς να αντιληφθείς την απλή λογική όσων απλών ανέφερα σε όλη αυτή τη σειρά. Σίγουρα δεν διάβασες καν το κείμενο του κ. Παπαδόπουλου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται πως ανένηψε για τα σφάλματα που έγιναν από τις Κυβερνήσεις που διέφθειραν τους Πολίτες (“για να τα τρώνε όλοι μαζί” – Πάγκαλος), αλλά οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Η πρτότασή-μου είναι να μπορούν οι Πολίτες να βγάζουν με αξιοπρέπεια το μεροκάματό-τους σε παραγωγικές εργασίες. Αυτό γίνεται στην ιδιωτική οικονομία με μείωση του Κράτους. Αν θέλεις, μπορείς να συμμετάσχεις… Διαφορετικά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Τέλος, είτε σου ξεφεύγουν είτε τα εννοείς όσα “απειλητικά” αναφέρεις για “μαύρα φίδια κλπ”, όσον με αφορά ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ…

Tags: No tags

Comments are closed.