Δοκιμές, Αναλύσεις, Testing Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης»

Ανίχνευση – καταμέτρηση λεγεονέλλας στα Δωδεκάνησα – A’ εξάμηνο 2022

   Για το πρώτο εξάμηνο του 2022, το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης», πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό επιθεωρήσεων σε εγκαταστάσεις, ξενοδοχείων και άλλων μονάδων, στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γενικά.
Στο σύνολο των σημείων που εξετάσαμε,

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΛΕΓΕΟΝΕΛΛΑΣ στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Α’ εξάμηνο 2022

– 80% ήταν πλήρως απαλλαγμένα από λεγεονέλλα και
– 9% με αποικίες λιγότερες των 1000 ανά λίτρο
Τεκμηριώνοντας ότι τα συστήματα ήταν υπό έλεγχο. (89% του συνόλου), όπως και οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας ετησίως.
– Σε 8% των σημείων βρέθηκαν αποικίες άνω των 1000 ανά λίτρο, ενώ σε 3% βρέθηκαν αποικίες άνω των 10000 ανά λίτρο, σημειώνοντας μια μικρή αύξηση. Στα σημεία αυτά προτάθηκαν να γίνουν οι προβλεπόμενες διορθωτικές ενέργειες από τους διαχειριστές των εγκαταστάσεων!

   Αν και η ενεργειακή κρίση δυσκολεύει την διαχείριση της λεγεονέλλας στα δίκτυα, τα αποτελέσματα αυτά τεκμηριώνουν για άλλη μια φορά το υψηλό ποιοτικό επίπεδο, για το οποίο μπορούν να νοιώθουν υπερήφανοι οι διαχειριστές των εγκαταστάσεων, και να αποτελούν κίνητρο για την τήρηση της ποιότητας και του επαγγελματισμού, με τον οποίο λειτουργούν μέχρι σήμερα.

   Το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης» παραμένει ο αξιόπιστος συνεργάτης και θα εξακολουθήσει να πρωτοπορεί στις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση του τουρισμού-μας σε επίζηλη θέση και τεκμηριώνοντας αυτή την πρωτοκαθεδρία.
   Στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, η επένδυση στην ποιότητα αποτελεί εγγύηση. Μια εγκατάσταση μπορεί, και είναι εφικτό, να διαχειριστεί αποτελεσματικά την νόσο των λεγεωναρίων και να προστατεύσει τους εργαζόμενους, επισκέπτες, αλλά και την κοινότητα στο σύνολο.
   Είμαστε στη διάθεση των ενδιαφερομένων για την διαχείριση της λεγεονέλλας στην κτιριακή τους εγκατάσταση, συμβουλευτικά, διενεργώντας εκτίμηση κινδύνου και κατάρτιση του απαραίτητου πλάνου διαχείρισης, εγκαθιστώντας συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης για τα κρίσιμα σημεία της εγκατάστασης και φυσικά τεκμηριώνοντας το αποτέλεσμα με την εργαστηριακή εξέταση.

Comments are closed.