Μιχάλης Ιω. Οικονομίδης – Michael J. Economides (1949 – 2013).

Αγαπητοί φίλοι , συγγενείς, Κυρίες & Κύριοι

Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Οικογένεια του Μιχάλη Οικονομίδη, θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία-σας εδώ, αλλά και για τα αισθήματα, αγάπης, συμπαράστασης και εκτίμησης που δείξατε μετά τη ξαφνική απώλεια του αγαπημένου-μας.

Η αποψινή εκδήλωση, έχει σαν σκοπό, όχι τόσο, κατά τη γνώμη-μου, να δώσει τον ύστατο δημόσιο αποχαιρετισμό, αλλά, όλοι εμείς που μας λείπει ο Μιχάλης, να σκεφθούμε πώς, ακλουθώντας τα πάμπολλα καλά του χαρακτηριστικά θα εξακολουθήσουμε να επιδιώκουμε να είμαστε «καλοί κ αγαθοί», τιμώντας έτσι τη μνήμη-του! Γιατί, έτσι γαλουχήθηκε η οικογένειά-μας, από τους γονείς-μας, το Γιάννη Οικονομίδη από τον Πεδουλά Μαραθάσας και τη Γεωργία Οικονομίδου, από το Τρίκωμο Μεσαορίας.

Ο πρωτότοκος Μιχάλης, ξεκίνησε από την Κύπρο για την Αμερική, όλος ζωντάνια, φιλοδοξία, διάθεση προσφοράς, ώστε να είναι χρήσιμος στον εαυτό-του, στη νέα-του Οικογένεια, στους γύρω του. Για τους άλλους, σε κάθε σημεία του ορίζοντα, ήταν ο Καθηγητής, ο Ειδικός, ο διάσημος τεχνοκράτης. Για μας, ήταν ο αδελφός που παίζαμε, τραγουδούσαμε, αντιδικούσαμε αστειευόμενοι.

Τίμησε την Οικογένειά-του, παλαιότερη και νεότερη, την έννοια του δραστήριου και ικανού Ανθρώπου, την Πατρίδα-του. Υπήρξε σε αυτό, «τυχερός», αφού η μικρή Κύπρος, βρέθηκε τα λίγα τελευταία χρόνια, να στηρίζει σχεδόν αποκλειστικά, αλλά και βάσιμα, τις ελπίδες-της για ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα τομέα, που ο Μιχάλης γνώριζε άριστα, τον τομέα της ενέργειας. Καλύτερο διαρκές «μνημόσυνο» δεν θα μπορούσε να υπάρξει, από τη δικαίωση των ελπίδων όλων-μας!

Θα τον ακολουθήσουμε, πιστοί σε όσα μας δίδαξαν οι γονείς-μας, σαν χαρακτηριστικά της καταγωγής-μας. Έντιμοι, Δίκαιοι, Περήφανοι. Οι άνθρωποι, βιολογικά εκλείπουν, αργά η γρήγορα, και κάποιες φορές, πολύ γρήγορα. Αυτά όμως που μας χαρακτηρίζουν όσο ζούμε, παραμένουν αιώνια, και οδηγούν αυτούς που έρχονται.

Λευκωσία, 08 Ιανουαρίου 2014!

Tags: No tags

Comments are closed.