Απαγορευμένα συντηρητικά (αντιβιοτικό) σε γιαούρτη στην Κύπρο!


Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων Αρχών στην Κύπρο, ανιχνεύθηκε σε γιαούρτια τριών διαφορετικών παρασκευαστών, το συντηρητικό ναταμυκίνη (Ε235), που δεν επιτρέπεται να υπάρχει σε γιαούρτι. Η ναταμυκίνη χρησιμοποιείται για να σταματά την ανάπτυξη των μυκήτων, οι οποίοι ευθύνονται για το μούχλιασμα του γιαουρτιού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το συντηρητικό ναταμυκίνη (E235), είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιείται σε κάποια τρόφιμα όπως στην εξωτερική επιφάνεια των σκληρών τυριών, προκειμένου να προστατεύσει το προϊόν από την ανάπτυξη μυκήτων.
Επειδή η συγκεκριμένη ουσίας ανήκει και στα αντιβιοτικά, συχνή χρήση-της δημιουργεί προβλήματα ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.
Δεν υπάρχουν αντίστοιχες πληροφορίες για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Tags: No tags

Comments are closed.