Φυσικό Αέριο στην Κύπρο! Η Τουρκία προκαλεί και απειλεί!…

“…Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι «εάν στο θέμα αυτό υπάρξει βήμα από τους Ελληνοκύπριους, τότε θα επιδειχθεί η πρέπουσα αντίδραση»….”

‎”…εάν η επίσημη τουρκική πολιτική είναι οι θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τα περιθώρια για συμφωνημένη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό τορπιλίζονται και εξανεμίζονται». Ο πρόεδρος Χριστόφιας χαρακτήρισε απαράδεχτες, προκλητικές, κυνικές και αλαζονικές τις δηλώσεις Ερντογάν κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα…”

‎”…«αντί για προκλητικές δηλώσεις, η Τουρκία πρέπει να υιοθετήσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου. Πρέπει επίσης να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθοδηγήσει τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε τήρηση εποικοδομητικής στάσης που θα επιτρέψει την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό»….”

‎”…«Οι απειλές της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις έρευνες και την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου δεν τρομοκρατούν κανέναν», δήλωσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.



«Ο κυπριακός ελληνισμός δεν πρόκειται να συνθηκολογήσει» …”

Tags: No tags

Comments are closed.