ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ! “Καθαρές δουλειές – καθαρά λόγια”.



Με τις δράσεις ανακυκλωσης χαρτιού που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια, αναδείχθηκαν η σημμασία του εθελοντισμού, και “κερδίσαμε – εξοικονομήσαμε” για το Περιβάλλον αλλά και κάποια χρηματικά ποσά που διατέθηκαν σε κοινωφελείς – φιλανθρωπικούς σκοπούς με πλήρη διαφάνεια και χωρίς χρονοτριβή. Ενθουσιώδης και μαζική υπήρξε η συμμετοχή των Πολιτών της Ρόδου σε όλες αυτές τις προσπάθειες, ενώ οι προτροπές για συχνότερη επανάλειψη, διαρκείς!

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε τα τρία βασικά “προβλήματα” της όλης διαδικασίας:

1. Η συλλογή.

2. Η αποθήκευση.

3. Η μεταφορά προς Πειραιά.

Ηδη υπάρχουν ιδιωτικές δραστηριότητες που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα σημαντικά αυτά προβλήματα. Θεμιτό και χρήσιμο.

Από την άλλη, οι κινήσεις εθελοντών μπορούν να αντιμετωπισουν κυρίως το θέμα της συλλογής και όπως φαίνεται και της αποθήκευσης. Η μεταφορά παραμένει ζητούμενο.

Το “Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου – Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης” και η Κίνηση Πολιτών “Δημιουργική Πρωτοπορία” θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες στο σκοπό αυτό, και θα στηρίξουμε και κάθε άλλη προσπάθεια που γίνεται στο πνεύμα που αρχίσαμε: Ανακύκλωση με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και με συμμετοχή του εθελοντισμού!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις όπως η Ανακύκλωση, η Προστασία του Περιβάλλοντος, η Εξοικονόμηση Ενέργειας. Πιστεύουμε στην συμμετοχή των ενεργών Πολιτών, που επιθυμούν να δρουν, να παράγουν και να δημιουργούν χωρίς χειραγώγηση.

Tags: No tags

Comments are closed.