Ο τραγουδιστής της ποπ Boy George επιστρέφει στην Κύπρο κλεμμένη βυζαντινή εικόνα!

Ο Βρετανός τραγουδιστής της ποπ Boy George τιμήθηκε από την εκκλησία της Κύπρου για τη χειρονομία-του να επιστρέψει στην Κύπρο κλεμμένη βυζαντινή εικόνα, που είχε στην κατοχή-του για είκοσι έξη χρόνια! Η εικόνα του Χριστού Παντοκράτορα κλάπηκε από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στο Νέο Χωριό Κυθρέας στην κατεχόμενη Κύπρο και πουλήθηκε στην Αγγλία μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή!
Την εικόνα αντιλήφθηκε ο επίσκοπος Πορφύριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του τραγουδιστή από το σπίτι-του που μεταδόθηκε στην Ολλανδική τηλεόραση. Ο Boy George δέχθηκε να επιστρέψει την κλεμμένη εικόνα, που αγόρασε “καλή τη πίστη” το 1985 στην Αγγλία. Ο επίσκοπος Πορφύριος, εκ μέρους της εκκλησίας της Κύπρου, ευχαρίστησε τον τραγουδιστή, δωρίζοντάς-του σε ένδειξη εκτίμησης, αντίγραφο της εικόνας, και με την έκκληση, το παράδειγμα του τραγουδιστή να ακολουθήσουν και άλλοι…

Συμπεράσματα & παρατηρήσεις:
1. Η επιτυχία στις επιδιώξεις αποκατάστασης της δικαιοσύνης χρειάζεται επιμονή και αγωνιστικότητα, όχι ενδοτικότητα και “μοιρασιά των κλοπιμαίων”.
2. Δεν υπάρχουν “Βόρεια και Νότια Κύπρος”, αλλά κατεχόμενη και ελεύθερη!
3. Οι Άγγλοι νεο-αποικιοκράτες, εμφανίζονται (πχ στο πιο κάτω δημοσίευμα) να μιλούν για “ελληνόφωνους και τουρκόφωνους Κυπρίους”.
4. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα, στον καθένα από μας!…

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1348955/Boy-George-returns-stolen-church-relic-Cyprus-bishop-spots-TV-show.html

Tags: No tags

One Response