Η “προσφορά” της Τουρκίας στην ανθρωπότητα και η ρηχή προσέγγιση των κυνικών!

Η Τουρκία δίδαξε στην ανθρωπότητα τη μεθοδευμένη γενοκτονία στις αρχές του 20ου αιώνα (Έλληνες του Πόντου, Αρμένιοι) και την εθνοκάθαρση και αλλοίωση της πολιτιστικής ταυτότητας των κατεχομένων στην Κύπρο μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974.
Εκπληκτικό είναι πόσο εθελοτυφλούν όσοι, κυρίως στις ΗΠΑ, με το πρόσχημα επιφανειακών δήθεν γεωπολιτικών συμφερόντων (και επίδειξης φιλικότητας προς “μετριοπαθείς ισλαμιστές”), προσφέρουν βορά χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής αλλά και ελληνικά εθνικά δίκαια στην αρπακτικότητα της Τουρκίας.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η Τουρκία δεν μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στον ισλαμικό φονταμενταλισμό (που ήδη, μετά το “επίτευγμα” με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη), έφθασαν να επιτίθενται στη Σουηδική πρωτεύουσα με βομβιστές αυτοκτονίας.
Και κάτι άλλο, για τους “αφελείς φιλότουρκους” στις δυο πλευρές του Ατλαντικού: Ηδη, για την Τουρκία, η καταβρόχθιση της Κύπρου και ο διαμοιρασμός του Αιγαίου δεν είναι αρκετό αντάλλαγμα για να … μεσολαβήσει δήθεν προς τους ισλαμιστές. Οι φιλοδοξίες-της είναι να καταστεί υπερδύναμη, πράγμα που δεν είναι διατεθειμένοι να της παραχωρήσουν οι ισχυροί της εποχής!
Η γεωπολιτική-τους ρηχή αντίληψη, αποδείχθηκε λανθασμένη, τόσο με τη ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ, όσο και με την υπστήριξη της Τουρκίας στο Ιράν και το Ιράκ.
Η σύγκρουση πολιτισμών δεν είναι ανάγκη να λάβει βίαιη μορφή, ίσα ίσα. Αν όμως αφοπλισθούμε, κυρίως ιδεολογικά, τότε η ήττα του Δυτικού Πολιτισμού, του τρόπου ζωής-μας, θα είναι αναπόφευκτη και καθόλου αναίμακτη!…

Tags: No tags

Comments are closed.