ΡΟΔΟΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ / 2010

Ενθουσιώδης και μαζική υπήρξε η συμμετοχή στην περσινή πρωτοβουλία-μας για συλλογή άχρηστου χαρτιού που στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μαζεύτηκαν 12,380 Kg χαρτιού (που θα κατέληγαν στη χωματερή) και στάλθηκαν στην Αθήνα για ανακύκλωση.
Για το χαρτί αυτό εισπράχθηκαν 619,00 ΕΥΡΩ (μέση τιμή 0,05 λεπτά / Kg. Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στους εθελοντές και τους Πολίτες της Ρόδου, αναλάβαμε όλα τα έξοδα μεταφοράς, συσκευασίας κλπ (σημαντική επιβάρυνση), ώστε το ΣΥΝΟΛΟ του ποσού να αποδοθεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Από το Βιβλίο “Φυσικό Περιβάλλον” – Άτλας των Επιστημών, Έκδοση της “Καθημερινής”, διαβάζουμε:
1. Για να τυπωθούν οι Κυριακάτικες εφημερίδες στις ΗΠΑ κόβονται 50,000 δέντρα.
2. Ένας τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού χρειάζεται για να παραχθεί το 0,5% των 400,000 λίτρων νερού που απαιτούνται για την παραγωγή ενός τόνου χαρτιού πρώτης ποιότητας.
3. Δαπανάται επίσης το 1/3 της ενέργειας!

Όλη τη χρονιά που πέρασε, γινόμασταν αποδέκτες της προτροπής και επιθυμίας των συμπολιτών-μας για επανάληψη της προσπάθειάς-μας εκείνης.
ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, πιστεύουμε πως μπορούμε να αποδείξουμε ξανά ότι:
Στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα και στην Ελλάδα γενικότερα:
– Υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να δημιουργήσουν
– Υπάρχουν και εκείνοι που αισιοδοξούν και ελπίζουν
– Η Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών προηγείται και ζητά διεξόδους έκφρασης.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις όπως η Ανακύκλωση, η Προστασία του Περιβάλλοντος, η Εξοικονόμηση Ενέργειας. Πιστεύουμε στην συμμετοχή των ενεργών Πολιτών, που επιθυμούν να δρουν, να παράγουν και να δημιουργούν χωρίς χειραγώγηση.

Έτσι, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) επαναλαμβάνει την πρόσκληση για συλλογή χαρτιού για αποστολή προς ανακύκλωση, και συγκεκριμένα να μαζευτούν άχρηστα βιβλία, κατάλογοι, εφημερίδες, περιοδικά, κόλλες Α4.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, από την ώρα 11.00 μέχρι και 14.00, σε μέρος που θα σας ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Επαναλαμβάνουμε τον εθελοντικό, και οικονομικά μη άμεσα αποδοτικό χαρακτήρα της ενέργειας, ώστε:
1. Τα προς ανακύκλωση υλικά, παρακαλούμε να είναι τακτοποιημένα σε δέματα ή σε χαρτοκιβώτια
2. Να ζητήσουμε από την αρχή συγγνώμη γιατί ο χρόνος πραγματοποίησης της εκδήλωσης δεν μπορεί να παραταθεί, αφού δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι και τα υλικά θα φορτωθούν στο ωράριο εργασίας της μεταφορικής εταιρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες – οδηγίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο:

2241028638 (Δημήτρης Οικονομίδης)
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: chemenvi@rho.forthnet.gr

Tags: No tags

Comments are closed.