ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ – Παθογόνα μικρόβια!

Σύμφωνα με την “Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων. (EFSA)”, αυξάνονται στην Ευρώπη τα κρούσματα λοιμώξεων από σαλμονέλα, λιστέρια και καμπυλοβακτηρίδιο.
Η καταπολέμηση των παθογόνων αυτών μικροοργανισμών επιτυγχάνεται με βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στην κουζίνα.
Τρόφιμα που θεωρούνται κύριοι φορείς των λοιμώξεων αυτών είναι τα αβγά, τα πουλερικά, χοιρινό, μη παστεριωμένο γάλα, τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κρύες σαλάτες), καπνιστά ψάρια.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, έχουν χάσει τη ζωή-τους 1500 άτομα από σαλμονέλα και 300 άτομα από λιστέρια.
Στο δημοσίευμα κατονομάζονται οι χώρες με τα περισσότερα περιστατικά, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η χώρα-μας.
Στο Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου “Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης” πραγματοποιείται κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός δοκιμών για τα παθογόνα αυτά μικρβια, σύμφωνα με τη διαδικασία των αυτοελέγχων την επιχειρήσεων.

Tags: No tags

2 Responses